5 redenen om een PS3 te kopen (en geen Xbox 360 of Wii)

Bij het kopen van een console is het lastig om een keuze te maken; de Nintendo Wii, de Xbox 360 of toch de PS3? Alle drie de consoles zijn op hun eigen manier superieur in wat ze doen, maar toch erg verschillend van elkaar. Hoewel wij alle drie de consoles hebben zijn we toch tot 5 punten gekomen waarom wij aanraden om de PS3 te kopen.

1. De PS3 heeft Hi-Def/Blu-Ray

Het meest opvallende verschil als je de drie consoles met elkaar vergelijkt is dat de PS3 als enige werkt met een Blu-Ray high definition disc drive. Waar de Xbox 360 en de Wii werken met de oudere Cd technologie waar minder data opgeslagen kan worden heeft de PS3 de nieuwe standaard voor video al ingebouwd. Dit betekend niet alleen 1080p video’s bekijken maar ook minder laad tijd en minder Cd’s voor de games. De PS3 is naast console dus ook een erg goede Dvd speler die zelfs normale Dvd’s er beter laat uitzien op je HDTV.

2. De PS3 is ready-to-go en goedkoper in gebruik

De PS3 is weliswaar duurder in aanschaf dan de Xbox 360 en Wii, maar de PS3 is dan ook meteen een completer systeem. Dit begint al bij bijvoorbeeld de controllers. Alle drie de consoles hebben draadloze controllers maar enkel de PS3 controller is direct oplaadbaar zonder enige extra accessoires. En zo gaat het verder, als je van plan bent om online games te gaan spelen dan heb je bij de Xbox 360 een Xbox Live Gold membership nodig, a €50,- per jaar. Wat het kost om gebruik te maken van het Playstation Network? Helemaal niks.
En als laatste de hardeschijf, het downloaden van games wordt steeds gemakkelijker. Je hoeft niet eens meer naar de winkel om de nieuwste games te spelen tegenwoordig. De goedkoopste versie van de Xbox heeft een harde schijf van 4GB, de PS3 begint pas bij de 160GB(!!) waar je bij de Xbox en Wii dus moet uitkijken naar extra opslag ruimte heb je dit bij de PS3 meer dan genoeg.

3. De PS3 heeft games voor iedereen

Alle drie de consoles hebben een breed assortiment aan games en de wereldwijde games komen natuurlijk ook uit op alle drie de systemen. Maar de PS3 heeft daarnaast nog een voordeel, het wordt ondersteund door Japanse game developers die enkel games maken voor de PS3. Natuurlijk hebben ook de Xbox en de Wii unieke titels als Halo en Mario maar de PS3 heeft er meer. Denk bijvoorbeeld aan Metal Gear Solid 4, God Of War III, LittleBigPlanet en het beste race spel ooit: Gran Turismo 5.

4. De PS3 heeft vele Multimedia en Niet-gaming features

De PS3 is meer dan enkel een spelcomputer, zo kan je op de PS3 foto’s laten zien, video’s en muziek afspelen en downloaden van internet of USB stick. Naast een USB stick kan je er dus ook een externe harde schijf aan hangen en is het zelfs mogelijk om te streamen vanaf je computer! Nu zullen sommige zeggen dat kan de Xbox 360 ook, maar de PS3 heeft daar nog iets unieks aan toegevoegd. Zo is het mogelijk om vanaf je PS3 te draadloos streamen naar je Playstation Portable waardoor je alles vanaf je PS3 kunt bekijken op je PSP. Ook onderweg.

5. Gratis en gemakkelijk online gamen

Met alle drie de consoles kun je tegenwoordig op het internet surfen en zoals eerder gezegd games online kopen (downloaden). Echter is de PS3 de enige console waarbij dit zowel makkelijk gaat als gratis is! Er gebruik van maken dan, voor de games moet je natuurlijk nog wel steeds betalen. De PS3 maakt geen gebruik van verborgen kosten, moeilijke codes om je vrienden te zoeken. Home (zoals de virtuele wereld wordt genoemd) is gratis en een makkelijke plek om te chatten met vrienden en samen games te spelen.

We hopen dat je iets aan deze 5 punten hebt gehad waardoor je nu overtuigd bent om een PS3 te kopen. Niet overtuigd? Laat ons dan weten waarom!

Over

Ik ben al jaren een vervend gamer, op verschillende platformen. Vroeger op de Nintendo 64, de PlayStation 2 en de eerste Xbox maar tegenwoordig vooral de PlayStation 4 en de Xbox One. Ik blijf dan ook graag op de hoogte van de ontwikkelingen en deel de meest belangrijke dan ook graag. Daarnaast vind ik het leuk om het leven makkelijker te maken, voor mij en voor andere. Dat probeer ik ook met deze website. Zodat mensen met minder verstand van game consoles toch een goede aankoop kunnen doen en niet onnodig te veel betalen.