Hulp bij aankoop

Het aankopen van een game console is niet die meest makkelijke keuze. Met verschillende type games, controllers en manieren van besturen. Als je nog niet goed weet welke console het beste bij je past, begin dan bij Stap 1. Weet je al dat de PlayStation het voor jouw gaat worden, maar vind je het lastig om daarin een goede keuze te maken? Kijk dan bij Stap 2 en verder. Middels deze stappen probeer ik je een zo goed mogelijke keuze te kunnen laten maken uit de belangrijkste game consoles op de markt; de PlayStation, Xbox of Nintendo Wii. Zelf gaat mijn voorkeur natuurlijk uit naar de PlayStation, maar heb wel gemerkt dat dit niet het beste platform is voor iedereen! Heb je eenmaal een keuze kunnen maken dan kun je op de PlayStation 3 kopen pagina of de PlayStation 4 kopen pagina de beste aanbiedingen van het moment bekijken!

Stap 1: PlayStation, Xbox of toch Nintendo Wii?

De keuze uit de drie consoles is misschien wel de moeilijkste stap, in eerste instantie lijken ze misschien niet veel van elkaar te verschillen maar dat doen ze zeker! Allereerst worden ze natuurlijk gemaakt door andere fabrikanten, zo wordt de PlayStation gemaakt door Sony, de Xbox door Microsoft en de Wii door Nintendo. Wat betreft het type games lijken de PlayStation en Xbox het meeste op elkaar, beide bieden een divers aanbod games maar de focus ligt vooral op single player of online multiplayer. De Nintendo Wii daarentegen heeft vooral multiplayer games en games geschikt voor (kleine) kinderen. Een game als Mario Kart of Super Smash Brothers ga je niet snel tegenkomen op de PlayStation of Xbox. Daarnaast richt de Wii zich op fitness oefeningen, dit komt mede door de specifieke werking van de Wii. De Xbox en PlayStation zijn dan ook meer geschikt voor (jong)volwassenen, de games hebben een serieuzere inslag en de grootste game titels worden gespeeld op deze consoles. Beide consoles hebben daarnaast nog titels die op exclusief uitkomen op het platform.

Een belangrijke keuze is dan dus ook; waar wil ik de console voor gaan gebruiken en wie gaat hem het meest gebruiken? Wat voor games wil ik spelen en moet de console nog meer kunnen? De PlayStation en Xbox zijn naast consoles bijvoorbeeld ook entertainment apparaten en uitstekende BlueRay spelers of bieden de mogelijkheid om Netflix te kijken. De Wii is dit absoluut niet.

Stap 2: Type PlayStation; de 3 of 4?

Als je de keuze hebt gemaakt voor de PlayStation dan is er de volgende keuze: de PlayStation 3 of de PlayStation 4. Toch liever een Xbox kopen? Kijk dan op de volgende website: Xbox-Kopen.nl. De keuze tussen de PlayStation 3 en de PlayStation 4 is een stuk makkelijker als de keuze tussen het type console. De PS3 is al bijna 10 jaar oud maar heeft in 2013 nog een grote update gekregen. Hierdoor geeft een nieuwe PS3 nog jaren lang game plezier als voor jouw het nieuwste van het nieuwste niet noodzakelijk is. Met 800 game titels is er een ruime keuze games en de nieuwste games blijven de eerst komende jaren ook nog gewoon uitkomen voor de PS3. Voor nog geen €200,- heb je er tegenwoordig al één! Let hierbij wel op het aantal Gigabytes wat je denkt nodig te hebben. Op de PlayStation 3 kopen pagina ga ik daar verder op in. De PS4 is een ander verhaal, deze gloednieuwe console werd in 2013 gepresenteerd en is sinds 2014 verkrijgbaar in Nederland. De PlayStation 4 is nog enkel verkrijgbaar in een 500GB versie, en hier is dus eigenlijk geen verschil in. Op de PlayStation 4 kopen pagina vind je de goedkoopste PS4, voor ongeveer €365,- heb je deze al in je bezit.

Stap 3: Wel of geen bundel?

Zowel de PS3 als de PS4 worden aangeboden in zogenaamde bundels of packs, het voordeel van deze bundels is dat je hiermee over het algemeen geld bespaard. Zo zit er naast de standaard inhoud nog leuke andere accessoires of games in de doos. Zou je deze los moeten kopen ben je meestal duurder uit. Zo heb je bundels met extra controllers, een headset één of meerdere games of de PlayStation Move. Als je dus van plan bent om dit toch al te kopen, kijk dan of het niet in een bundel zit. Zo bespaar je al snel tientallen euro’s! Ik geef een overzicht van alle PlayStation 3 bundels en alle PlayStation 4 bundels, zodat je precies weet wat het totale aanbod is. Ik toon alleen de goedkoopste aanbieders, dus prijsvergelijken is niet meer nodig!