Open vs gesloten headset systeem

Wanneer je een PS headset koopt wil je natuurlijk dat het geluid goed is. Maar wat voor verschillen zijn er in goed geluid? Lees in dit artikel meer over open en gesloten systemen voor headsets en koptelefoons.

Open headset PS3 systeem

Open systemen zijn headsets die niet het hele oor omsluiten en dus meer omgevingsgeluid binnen laten. Dit hoeft niet persé minder goed te zijn dan een gesloten systeem omdat de extra luchttoevoer de resonantie verlaagd. Dit zorgt voor een meer natuurlijke geluidservaring. Wij horen zelf vaak van gamers dat een opensysteem het oor minder belast en minder gaat irriteren gedurende die lange gamesessies.

Gesloten headset PS3 systeem

Een gesloten PS headset omsluit het gehele oor waardoor omgevingsgeluiden zich niet kunnen mengen met het geluid van de speakers. Ook de speakers worden vaak als krachtiger ervaren omdat het geluid niet uit de headset kan “lekken”. Gesloten headset systemen zorgen voor een zeer intensieve geluidservaring. Veel gamers kiezen voor dit soort systemen omdat ze zo echt in de game worden getrokken. Een gesloten systeem heeft vaak wel als nadeel dat het stevig op je oren drukt en daarom soms na enige tijd begint te irriteren.

Headset kopen

Waar het uiteindelijk op neerkomt zijn jou eigen kwaliteitseisen die je stelt aan een gaming headset en de omgeving waarin je `m gebruikt. Als je op zoek bent naar de beste geluidskwaliteit en de minst zware belasting aan je oor en trommelvlies moet je voor een open headset systeem voor de PS3 kiezen. Wanneer je op zoek bent naar de meest intensieve geluidservaring en bijvoorbeeld snel last hebt van omgevingsgeluiden kan je het beste kiezen voor een gesloten systeem. Natuurlijk kan je het beste eerste alle PS headset systemen uittesten voordat je een keus maakt. Echter kun je met bovenstaande informatie een goede afweging maken.

Over

Ik ben al jaren een vervend gamer, op verschillende platformen. Vroeger op de Nintendo 64, de PlayStation 2 en de eerste Xbox maar tegenwoordig vooral de PlayStation 4 en de Xbox One. Ik blijf dan ook graag op de hoogte van de ontwikkelingen en deel de meest belangrijke dan ook graag. Daarnaast vind ik het leuk om het leven makkelijker te maken, voor mij en voor andere. Dat probeer ik ook met deze website. Zodat mensen met minder verstand van game consoles toch een goede aankoop kunnen doen en niet onnodig te veel betalen.