PlayStation 3 kopen

Het kopen van een PlayStation 3 is lastiger als het lijkt. Hoewel de moeilijkste keuze als is gemaakt; welke console kopen, is er nog een groot aanbod van verschillende bundels. Deze bundels zijn echter de moeite waard om iets verder uit te zoeken! Ze besparen je namelijk al snel tientallen euro’s doordat je bijvoorbeeld geen tweede controller meer hoeft te kopen of doordat er al game(s) bij zitten. Op PlayStation-kopen.org geef ik een totaal overzicht van alle bundels, en ik toon alleen de goedkoopste aanbieder. Zo kan vind jij de beste deal voordat je een PlayStation 3 gaat kopen en bespaar je al snel tussen de 30,- en 60,- euro!

De goedkoopste PlayStation 3’s:

Waar moet je op letten bij een PlayStation 3 kopen

Als je een PlayStation 3 wilt kopen raad ik altijd aan om na te gaan waar je de PlayStation allemaal voor wilt gaan gebruiken; wat voor type games er op gespeeld gaan worden, met wie, door wie en hoe? Gaat er namelijk vooral online op gespeeld worden, dan raad ik de 500GB versie aan. Bij online games is het namelijk vaak nodig om extra content te downloaden, waarbij je bij de 12GB versie dus snel aan de limiet zit. Maar voor (kleine) kinderen en voor (offline) multiplayer games is de 12GB versie ideaal en stukken goedkoper! Dit type games heeft meestal niet veel nodig en dan is het zonde om meer te betalen voor niet te gebruiken harde schijf ruimte.

Dus opgesomd:
De 12GB versie is vooral geschikt voor:

 • (kleine) kinderen
 • Als Blu-Ray speler.
 • Voor multiplayer games (offline)
 • De 500GB versie is vooral geschikt voor:

 • Online gamen
 • Als media speler
 • Downloadeable games
 • Maar dan nog is er veel verschillend aanbod, zoals je hierboven kunt zien. Ik raad eigenlijk altijd aan om voor een bundel te gaan. Voor de zelfde prijs of voor iets meer krijg je er dan namelijk al een game of handige accessoires bij. Een tweede controller bijvoorbeeld is vaak veel duurder dan je zou verwachten en direct een (extra) game is de moeite zeker waard!

  Is het kopen van een PlayStation 3 nog wel verstandig?

  Ik krijg regelmatig de vraag: is het nog wel slim om een PlayStation 3 te kopen of kan ik beter de PlayStation 4 kopen? Ook dit hangt af van je intenties, de PlayStation 3 is dan misschien wel sinds 2007 op de markt, maar het bovenstaande aanbod bestaat allemaal uit de PlayStation 3 SuperSlim. Dit is de nieuwste versie van de PlayStation 3, uitgekomen in 2013. Met ongeveer 800 games voor de PlayStation 3 heb je een veel breder aanbod games, voor de PlayStation 4 moet dit nog allemaal uitkomen. En de nieuwste games komen ook nog steeds uit voor de 3. Als je dus geen hardcore gamer bent is de 3 naar mijn mening dan ook de betere optie. Hij is goedkoper, heeft ook een Blu-Ray speler en er is een veel breder aanbod games. Je kan er dus nog jaren game plezier uithalen, voor veel minder geld!