PlayStation nieuws samengevat

November: Netflix, Remote Play & GTA5

Misschien één van de betere toevoegingen voor de PlayStation: Netflix. De Xbox had dit al een tijd (helemaal in Amerika) maar nu dus eindelijk ook beschikbaar op de PlayStation (zowel de 3 als de 4). Dit maakt de PlayStation nog meer een mediacenter in plaats van de pure console die het vroeger toch echt was. Hoewel de Blue-Ray speler een groot voordeel was zijn dit toch de toevoegingen waardoor je je PlayStation nog meer gaat gebruiken en dus waarderen!

sony xperia z3 ps controller

Remote Play is waarmee de PlayStation zich pas echt onderscheid van de Xbox, als je dit hebt hoef je geen mediacenter te hebben! Met Remote Play en de PlayStation TV schakel je zonder problemen van TV en game je gewoon verder. Maar zieker nog is dat hetzelfde kan op je mobiele telefoon of PlayStation Vita! Op de Sony Xperia Z3 kun je PS4 games spelen zonder dat je nog een TV nodig hebt, klik hem op je controller en gaan. Misschien nog naadlozer is de overgang naar je PS Vita. Na een eenmalige koppeling kun je een pause game gewoon verder spelen op je Vita. Hierbij wordt trouwens wel steeds vermeld dat een snelle internetverbinding vereist is. Natuurlijk logisch, maar dit beperkt je wellicht wel enigszins.

Ander goed nieuws uit November: GTA5 komt eindelijk op de PS4!!. Vanaf 18 November is deze gruwelijke game ook eindelijk te koop. Onder een steen geleefd en nog niets mee gekregen van GTA5? Bekijk hier dan de trailer!

September: Nieuwe games!

September stond in het teken van nieuwe games, zo werd de duurste game ooit gepresenteerd: Destiny. Maar ook de nieuwste editie van misschien wel het meest populaire spel, FIFA, kwam uit: FIFA 15. Beide games zijn zowel voor de PlayStation 4 als de PlayStation 3 te koop. Het komende jaar zal er waarschijnlijk dan ook geen nood aan de man zijn als je de nieuwste console nog niet hebt. In 2015 maar vooral in 2016 zullen er naar verwachting steeds minder games uitkomen voor de PlayStation 3, en zal de PlayStation 4 de norm worden. Naast deze twee gruwelijke games was er meer nieuws, zo bestond de game Singstar 10 jaar (!!) wat gevierd werd met een nieuwe editie maar ook andere games werden in September gereleased.

Augustus: Gamescom & PlayStation TV

Tijdens de Duitse game beurs Gamescom is er veel gebeurd rondom de PlayStation, zo zijn er tientallen games aangekondigd waaronder; Destiny, Far Cry 4, Hollowpoint, DRIVECLUB, Until Dawn en WiLD. Hiervan zijn de meeste ondertussen al te koop. Kijk daarvoor bij één van de winkels op de PlayStation Games pagina! Maar er was meer interessant nieuws tijdens deze beurs. Zo is de PS4 system update v2.00 aangekondigd. Deze update maakt het delen van je gameplay met vrienden eindelijk mogelijk! Tijdens de release van de PS4 was dit één van de speerpunten van de nieuwe console. Naast dat het een gruwelijk functie is, maakt het hem ook uniek van de Xbox One. Maar voor de update konden we er helaas nog geen gebruik van maken. Door deze update kunnen we de PS4 nu eindelijk optimaal gebruiken! Zo upload je nu ook gemakkelijk gameplay video’s naar youtube en bekijk je die van vrienden of professionals gemakkelijk terug.

playstation tv

Naast deze gruwelijke update kwam Sony met meer interessant nieuws: PlayStation TV. PS TV is het makkelijkste te omschrijven als kleine console die ervoor zorgt dat je de PlayStation 4 breder kan gebruiken. Je kan er namelijk PS4 games mee streamen naar elke andere TV in huis. Met de PlayStation TV kan je een tweede gaming station in huis halen, die samenwerkt met de PlayStation 4. En dat voor nog geen €100,-! Zo kan je bijvoorbeeld (net als je op een PS Vita kunt) verder gamen op de PS TV in je slaapkamer en zelfs PS3 games streamen en spelen.

Mei 2014: PS4 in de prijzen

peoples choice award winner

Nadat de PlayStation 4 in Oktober 2013 is gereleased was er de hevige strijd met de Xbox One. Die strijd is er natuurlijk nog steeds maar zo hevig als toen beide consoles nog niet op de markt waren is het (gelukkig) niet meer. Natuurlijk zijn er op o.a. Youtube nog steeds vele filmpjes te zien waarin beide gameconsoles met elkaar worden vergeleken. Maar wellicht wat onverwacht is dat de PlayStation 4 in de IGN People’s Choice is uitgeroepen tot de beste console. Op alle vlakken. Volgens bijna 600.000 stemmers is de PlayStation 4 de beste nieuwe console en heeft de PS4 de beste online experience, games, controller, hardware en de beste interface en Apps. En de overwinning was niet zuinig zoals onderstaande video laat zien:

Over

Ik ben al jaren een vervend gamer, op verschillende platformen. Vroeger op de Nintendo 64, de PlayStation 2 en de eerste Xbox maar tegenwoordig vooral de PlayStation 4 en de Xbox One. Ik blijf dan ook graag op de hoogte van de ontwikkelingen en deel de meest belangrijke dan ook graag. Daarnaast vind ik het leuk om het leven makkelijker te maken, voor mij en voor andere. Dat probeer ik ook met deze website. Zodat mensen met minder verstand van game consoles toch een goede aankoop kunnen doen en niet onnodig te veel betalen.